SUŠENÝ VAJEČNÝ BIELOK - Albumín - Vyberte balení: 500 g

hviezda 1 hviezda 2 hviezda 3 hviezda 4 hviezda 5 (14)Počet hviezdičiek je 5 z 5

Neriedená, prášková surovina zo sušených vaječných bielkov. Prísada vhodná na výrobu boilies a varených peliet. Zvyšuje tvrdosť a nerozpustnosť výrobku. Kŕmna surovina! Krajina pôvodu - ČR. viac

Výrobca: Vyrobeno v EU Kód produktu: SBA10


Dostupné varianty

500 g 13,69 €
1 kg 25,06 €
5 kg 113,64 €
20 kg 357,70 €
13,69 € s DPH
(27,38 €/kg)
Varianta neexistuje
500 g1 kg5 kg20 kg
Skladem
ks
Vyberte balení Dostupnosť Cena s DPH Množstvo
SUŠENÝ VAJEČNÝ BIELOK - Albumín - Vyberte balení: 500 g 500 g Skladem 13,69 €
SUŠENÝ VAJEČNÝ BIELOK - Albumín - Vyberte balení: 500 g 1 kg Skladem 25,06 €
SUŠENÝ VAJEČNÝ BIELOK - Albumín - Vyberte balení: 500 g 5 kg Skladem 113,64 €
SUŠENÝ VAJEČNÝ BIELOK - Albumín - Vyberte balení: 500 g 20 kg Skladem 357,70 €

Sušený bielok je vynikajúcim spojivom do boilies a varených ciest!

Zvyšuje tvrdosť výrobku a výrazne predlžuje rozpad vo vode!

  • Charakteristika a zloženie: Sušený bielok, nazývaný rybári tiež Albumin (čo je ale predovšetkým názov pre krvnú bielkovinu!), je surový bielok oddelený od žĺtka zo sliepacích vajec a následne usušený v sprejových sušiarňach. Výsledkom je sypká, veľmi jemná, pudrová štruktúra, biele až krémové farby. Vyrobený v českých drubežárskych závodoch. V suchu, chlade a tme vydrží min. 12 mesiacov.

V krmivárskej kvalite, nepoužívať do potravín!

  • Možnosti použitia: Sušený bielok ( albumín ) je veľmi dobre miešateľný s vodou. Vynikajúca prísada do varených ciest, kde významne zvyšuje výslednú tvrdosť výrobku a predlžuje aj jeho odolnosť voči rozpadu vo vode. Nevyhnutná prísada pri výrobe boilies! Odporúča sa pred vpravením do cesta bielok rozmiešať najprv v menšom množstve vody do hustej kaše, aby sa rozdrvili hrudky a až potom pririediť ešte vodou. Najlepšie pomocou špirálového miešadla na vŕtačke, alebo v kuchynskom robote s metlou. Nie v mixéri, alebo pri vysokých otáčkach, ušľaháte ho.

Ak je sušený bielok hrudkovatý a chcete ho použiť do suchých zmesí, pretrite ho cez väčšie kuchynské sito (napr. na cedenie rezancov). Hrudky sú spôsobené ľahkou schopnosťou prijímať vzdušnú vlhkosť (bielok je hydroskopický) – to však nie je kvalite na závadu!

  • Dávkovanie do boilies: Podľa charakteru zmesi, obsahu lepku a požiadavke na výslednú tvrdosť boilies. Vždy ale rozmiešajte sušený bielok najskôr vo vode a potom ho až vlejte do zmesi, len tak majú správny spojivový účinok!

Spravidla sa dávkuje 3 - 10%, tj 30 - 100 g bielka / kg suchej zmesi.

POZOR! Rozpustnosť boilies ovplyvňujú nielen spojivové látky, ale aj teplota a čas varenia!

Čím dlhšie varíte pri 100 °C, tým nerozpustnejšie boilies budú, pretože dochádza k zmazivovateniu škrobov a tým k ich lepivosti! Ale to platí len do určitej miery, nesmiete variť zase veľmi dlho! Pokiaľ varíte v pare, mala by byť priemerná doba varenia cca 13 - 15 minút (pri 100 °C = nádoba prikrytá pokrievkou), pri priemere boilies 16 - 20 mm. Priemer 24 mm varte cca 20 minút, priemer 30 mm cca 30 minút. Tieto časy platia ale len pre naše sypké boilies mixy!

Varenie v pare je veľmi šetrný spôsob tepelného spracovania voči surovinám!

Ak varíte vo vode, tak iba cca 2 minúty (alebo akonáhle boilies vyplávajú na hladinu).
Varenie vo vode moc neodporúčam. Vylúhujete tým z cesta až cca 20% rozpustných látok.

  • Skladovanie a spotreba: Skladujte v dobre uzavretom, nepriedušnom PVC obale, v suchu a chlade do cca 18 ° C, bez rázového striedania teplôt - môže sa kondenzovať voda na stenách a splesnivieť.

Spotrebujte najlepšie do 6 mesiacov od zakúpenia, max. do 12 mesiacov, pri skladovaní do 10 °C.

hviezda 1 hviezda 2 hviezda 3 hviezda 4 hviezda 5 Počet hviezdičiek je 5 z 5

Klady 👌

Zápory

Pomohla Vám táto recenzia? Áno(0) Nie(0)


hviezda 1 hviezda 2 hviezda 3 hviezda 4 hviezda 5 Počet hviezdičiek je 5 z 5

Klady Super produkt, bezkonkurenční cena

Zápory Nic

Pomohla Vám táto recenzia? Áno(0) Nie(0)


hviezda 1 hviezda 2 hviezda 3 hviezda 4 hviezda 5 Počet hviezdičiek je 5 z 5

Klady Nesmí chybět u žádného kdo doma vaří

Zápory

Pomohla Vám táto recenzia? Áno(0) Nie(0)

Kvalita pro ryby, cena pro lidi!

Otváracie hodiny

Po - Pá 7:00 - 16:00

So - 7:00 - 11:00

30.4. - Zatvorené

1.5. - Zatvorené

8.5. - Zatvorené