Pšeničný lepok - glutén - Vyberte balení: 1 kg

hviezda 1 hviezda 2 hviezda 3 hviezda 4 hviezda 5 (11)Počet hviezdičiek je 5 z 5

Vynikajúca plastifikačná a utužovacia prísada do ciest na boilies a pelety. Zlepší spracovateľnosť a spojivosť cesta aj pri jeho vyššej tuhosti - cesto je vláčnejšie a nepraská pri rolovaní už pri 5% prídavku. Lepok je obilná bielkovina, môže spôsobiť u niektorých zvierat - napr. psov, potravinovú alergiu. Potravinárska kvalita. viac

Výrobca: Vyrobeno v ČR Kód produktu: PLG-1


Dostupné varianty

1 kg 6,31 €
2,5 kg 14,71 €
10 kg 50,93 €
25 kg 106,28 €
6,31 € s DPH
(6,31 €/kg)
Varianta neexistuje
1 kg2,5 kg10 kg25 kg
Skladem
ks
Vyberte balení Dostupnosť Cena s DPH Množstvo
Pšeničný lepok - glutén - Vyberte balení: 1 kg 1 kg Skladem 6,31 €
Pšeničný lepok - glutén - Vyberte balení: 1 kg 2,5 kg Skladem 14,71 €
Pšeničný lepok - glutén - Vyberte balení: 1 kg 10 kg Skladem 50,93 €
Pšeničný lepok - glutén - Vyberte balení: 1 kg 25 kg Skladem 106,28 €

! Vynikajúca spojivová a plastifikačná prísada do ciest!

  • Charakteristika: Lepok, inak tiež glutén, je zmes dvoch rastlinných bielkovín, gliadínu a gluteninu, ktoré sa nachádzajú spoločne so škrobom v endosperme semien niektorých obilnín, predovšetkým pšenice, raže a jačmeňa. V prípade pšenice predstavuje dokonca až 80 % z bielkovinového obsahu.

Ide o dôležitú súčasť potravinárskej múky. Kvalitou a množstvom lepku je daná aj kvalita pšeničnej múky a tým aj kvalita cesta z nej vytvoreného.

Lepok dáva cestu pružnosť a plastickosť. Je nepostrádateľnou prísadou na výrobu ciest na boilies, ktoré je s ním pružné, tvárne a dobre spracovateľné, aj keď je veľmi tuhé. Lepok je tiež výbornou spojivovou súčasťou cesta. Po uvarení je výrobok tuhší s vyššou konzistenciou - hutnosťou. Produkt nie je v potravinárskej kvalite!

  • Možnosti použitia: Lepok dobre premiešajte ešte so suchou a sypkou zmesou. Až potom pridávajte tekuté prísady a vodu.

Dávkovanie:

Do zmesí s vyšším obsahom potravinárskej múky (nad 20 %) pridať 5 % lepku.

Do zmesí s nízkym podielom múky, alebo s kŕmnou múkou pridať 10 % lepku.

Dobrý tip:

  1. Plastickosť cesta zlepšíte výrazne aj pridaním cca 15% Plnotučnej sójovej múky alebo aj Pšeničných klíčkov.
  2. "Utiahnutie" cesta a jeho výrazne dlhšiu dobu rozpadu dosiahnete pridaním 10 - 15% múky krupice do suchej zmesi.
  3. Tvrdosť cesta a jeho dlhšiu dobu rozpadu docielite pridaním cca 5% sušeného bielka. A potom dokonalým vysušením.
  • Skladovanie a spotreba: Pšeničný lepok skladujte v hermetických PVC obaloch, v suchu a chlade do cca 20 ° C, bez prístupu priameho slnečného svitu.

Spotrebujte do 12 mesiacov od zakúpenia. Pokiaľ ho napadnú móle, skrmte ho vo výrobkoch čo najskôr rybám.

hviezda 1 hviezda 2 hviezda 3 hviezda 4 hviezda 5 Počet hviezdičiek je 5 z 5

Klady 👌

Zápory

Pomohla Vám táto recenzia? Áno(0) Nie(0)


hviezda 1 hviezda 2 hviezda 3 hviezda 4 hviezda 5 Počet hviezdičiek je 5 z 5

Klady Ok

Zápory

Pomohla Vám táto recenzia? Áno(0) Nie(0)

Kvalita pro ryby, cena pro lidi!

Otváracie hodiny

Po - Pá 7:00 - 16:00

So - 7:00 - 11:00

30.4. - Zatvorené

1.5. - Zatvorené

8.5. - Zatvorené