KYSELINA MLIEČNA - Lactic acid - Vyberte balení: 100 ml


Neriedená, čistá, 86% organická kyselina. Vzniká mliečnym kvasením cukrov, napr. v mlieku, syroch, kyslej kapuste. Má veľmi kyslú chuť a je ľahko rozpustná aj v ľadovej vode. V športovom rybolove sa používa najčastejšie ako konzervant pri výrobe návnad a nástrah, okysľovadlo alebo zvýrazňovač chuti pri sladkých zmesiach. Kyselina mliečna je prirodzenou súčasťou všetkého, čo v prírode kvasí vďaka rozkladu cukrov a škrobov. Ryby na ňu preto veľmi dobre reagujú, pretože prirodzené kvasenie vo vode neustále prebieha v mnohých podobách. viac

Výrobca: Vyrobeno v ČR Kód produktu: KML-1


Dostupné varianty

100 ml 2,16 €
250 ml 4,31 €
600 ml 7,98 €
2,16 € s DPH
Varianta neexistuje
100 ml250 ml600 ml
Skladem
ks
Vyberte balení Dostupnosť Cena s DPH Množstvo
KYSELINA MLIEČNA - Lactic acid - Vyberte balení: 100 ml 100 ml Skladem 2,16 €
KYSELINA MLIEČNA - Lactic acid - Vyberte balení: 100 ml 250 ml Skladem 4,31 €
KYSELINA MLIEČNA - Lactic acid - Vyberte balení: 100 ml 600 ml Skladem 7,98 €

Výborný konzervant napr. pre Varený partikel, Boostery, Dipy, Boilies, ai.

  • Charakteristika: Kyselina mliečna sa prirodzene nachádza v rozkladajúcej sa organickej hmote obsahujúcej cukry a škroby ( mlieko, syry, kyslá kapusta, kvasené uhorky, siláž, atď.). Je to pre ryby prirodzený chuťový atraktor, ale aj výborný konzervant na stabilizáciu rybárskych produktov. Kyselina mliečna je prirodzeným medziproduktom metabolizmu cicavcov. Pridaním do výrobkov neohrozuje nijaké vodné prostredie, je totiž prirodzenou súčasťou organického života a je preto v riedenom stave považovaná za bezpečnú látku.

V potravinárstve slúži ako činidlo upravujúce kyslosť. Pridáva sa do nápojov, cukroviniek, margarínov, olív, sušených vaječných bielkov, pečiva, syrových produktov, atď. Používa sa hojne aj v pivovarníctve. Prirodzene konzervuje potraviny ako je kyslá kapusta, uhorky, jogurty, smotanu alebo syry. Jej L(+) forma nachádza uplatnenie dokonca aj v dojčenskej výžive.

Kyselina mliečna je bezfarebná kvapalina, ktorú neriedime a ponúkame ju v 86% koncentrácii. Je rozpustná vo vode. Bez agresívneho zápachu, ako má napr. kyseliny mravčia alebo maslová. Rozhodne ale ku koncentrátu nečuchajte!

  • Možnosti použitie:  Predovšetkým ako konzervant alebo stabilizátor pH zmesí a roztokov. Tiež ako zvýrazňovač chuti do akejkoľvek zmesi, určenej na športový rybolov, či už do sladkých, rybích, mäsových alebo korenených výrobkov.

Odporúčané dávkovanie:

Ako konzervan do varených partiklov: Zabránenie kvasenia cukrov a škrobov sa všeobecne dosiahne pri poklese pH prostredia pod 4. Na zistenie hodnoty pH sa dajú kúpiť v drogériách jednoduché sady na zisťovanie pH napr. v bazénoch ai. V rybárskej praxi sa dá orientačne použiť na konzerváciu vareného partiklu roztok kyseliny mliečnej s koncentráciou cca 8 - 9 %. To znamená, že do 1 litra čistej vody sa pridá 100 ml kyseliny mliečnej (86%). Do odkvapkaného čerstvo uvareného partiklu prilejte toľko roztoku, aby sa ním partikel nasýtil a vznikla z neho konzistencia hustejšej kaše. Túto hermeticky uzavrite do vrecúšok, ideálne však do PVC nádoby - napr. vedro s tesne doliehajúcim vekom. Pri skladovaní v nádobách dbajte na to, aby konzervačný roztok bol cca 2 cm nad povrch partiklu. Takto je partikel schopný vydržať aj v letnom období niekoľko mesiacov.

Ako Stabilizátor pH pri mokrých zmesiach: Ak chcete zabrániť skorému kvaseniu vlhkých zmesí - napr. Tzn., že na 1 kg sypkej zmesi dáte 12 ml kyseliny mliečnej. Toto množstvo kyseliny pridáte do predpokladaného množstva vody potrebnej na zavlhčenie zmesi. Takto upravená zmes vydrží aj vo horúčavách niekoľko dní, až týždňov - záleží na okolitej teplote a charaktere výrobku.

Ako konzervant do dipov, boosterov a i. tekutín: Pridajte na 1 liter tekutiny 12 ml kyseliny mliečnej a dobre premiešajte a hermeticky uzavrite. Nie je nutné konzervovať roztoky na báze glycerolu, bez prídavku vody.

Ako ochucovadlo do zmesí:   Na 1 kg suchej zmesi 6 ml kyseliny mliečnej. Pridajte dané množstvo do riediacej vody a tú potom aplikujte do zmesi.

Na dávkovanie kyseliny použite najlepšie injekčnú striekačku pre presnejšiu manipuláciu aj jej dávkovanie. Pri postriekaní kože si ihneď zasiahnuté miesto umyte dôkladne mydlom a vodou! Nejde síce o nijak silnú žieravinu, ale zaobchádzajte s látkou najlepšie v ochraných prostriedkoch a mimo obytnej miestnosti!

  • Skladovanie a spotreba: Skladujte mimo dosahu detí! V hermeticky uzavretých PVC fľašiach, v šere, bez prístupu slnečného žiarenia, pri teplote do 25 °C.

Spotrebujte do 24 mesiacov od zakúpenia.

Kvalita pro ryby, cena pro lidi!