A čo rozpustnosť boilies?

So zvyšujúcou sa teplotou vody sa zvyšuje rozpustnosť spojív a surovín v boiliesovom cestíčku. Takže od približne 15 °C sa boilies nastavené na "zimnú" vodu rozpúšťajú a mäknú oveľa rýchlejšie a od približne 23 °C je rozdiel viac ako dvojnásobný!  
Ale nielen to! ...

pokračovat ve čtení >>

Nejžádanější Rýchle info
Boilies - CALYPSO - Ø 20 mm (Krmiva Hulín, BOCA20-1) | Krmiva Hulín

Boilies - CALYPSO - Ø 20 mm

Skladem
5,60 €
Dostupné varianty
Naše trvalo najpredávanejšie boilies! S prírodným červeným korením a cesnakom. Vysoko kvalitný a účinný najmä v studenej vode do 20 °C -…
Nejžádanější Rýchle info
Boilies - KRILL a OLIHEŇ - Ø 20 mm (Krmiva Hulín, BKO20-1) | Krmiva Hulín
Dostupné varianty
Jedinečná kombinácia rybieho mäsa, kalamárov a múčky z krilu + nakladaný morský krill - za skvelú cenu! Obsahuje tiež 15 % surového rybieho…
Top kvalita Nejžádanější Rýchle info
Boilies - PIKANTNÁ JAHODA - S čiernym korením - Ø 20 mm (Krmiva Hulín, BOPJ20-1) | Krmiva Hulín
Dostupné varianty
Pikantná jahodová príchuť s korením na pozadí, založená na našom večnom bestselleri - zmesi Calypso. Jedinečná kombinácia na celoročné…

Je tiež potrebné zohľadniť zvyšujúcu sa aktivitu bielych rýb, ktoré sú v každej vode inak zaťažené. Ak lovíte na "hladovej vode" s minimom dravcov, kde je biela ryba premnožená, je takmer pravidlom, že boilies "zazubí" rybu do 2 - 3 hodín. V lete to dokážu aj s veľmi odolnými a zatiahnutými boilies, ktoré inak vydržia v pohári vody 24 hodín!
 
Skúste teda doma hodiť naše boilies do pohára s vodou a skontrolujte, aký dlhý je teoretický čas rozpadu, aby ste mohli porovnať skutočnosť pri vode. Často budete prekvapení, čo dokážu drobné ryby urobiť s veľmi odolnou guľôčkou za polovicu pôvodného času! Predĺžte trvanlivosť boilies v tomto prípade silnejšou vrstvou obaľovacieho cesta, ktorá pridá boilies až 1 hodinu životnosti, kým ju ryby zjedia.
 
NÁŠ TIP!  Nekupujte si boilies do zásoby na celú sezónu. Aj keď vám vydržia, pri správnom skladovaní sa z nich vylúhujú účinné prchavé látky. Každá spracovaná a upravená surovina časom pomaly degraduje a stráca svoju príťažlivosť.
 
Odporúčam uchovávať boilies doma približne 4 - 5 mesiacov, aby si stále zachovalo všetky svoje pôvodné špecifické vlastnosti. Potom bude fungovať a dobre sa chytať vo vode! Mrazené boilies si dokáže dlhšie zachovať svoje pôvodné vlastnosti, ale aj tak približne po 10 - 12 mesiacoch začne strácať svoju atraktivitu. A ak nie je hermeticky uzavretý v mrazničke, vyčerpá sa oveľa skôr!

Kvalita pro ryby, cena pro lidi!