A čo rozpustnosť boilies?

So zvyšujúcou sa teplotou vody sa zvyšuje rozpustnosť spojív a surovín v boiliesovom cestíčku. Takže od približne 15 °C sa boilies nastavené na "zimnú" vodu rozpúšťajú a mäknú oveľa rýchlejšie a od približne 23 °C je rozdiel viac ako dvojnásobný!  
Ale nielen to! ...

pokračovat ve čtení >>

Doporučujeme Specialita Rýchle info
Boilies - PIKANTNÝ KRILL - Špeciálna edícia - Ø 20 mm (Krmiva Hulín, BOPK20-1) | Krmiva Hulín
Dostupné varianty
Dokonale vyladená kombinácia nášho najúspešnejšieho boilies s pálivým Chilli a španielskym korením. Náš favorit na medzinárodných pretekoch…
Doporučujeme Rýchle info
Boilies - PIKANTNÝ PERNÍK s KRILLOM - Ø 20 mm (Krmiva Hulín, BOPP20-1) | Krmiva Hulín
Dostupné varianty
Nová ponuka ojedinelé boiliesové zmesi z prírodného perníkového korenia a anízu v kombinácii s osvedčenou krillovou a kalmárikovou múčkou,…
Doporučujeme Specialita Rýchle info
Boilies - SLIVKA s cesnakom - Ø 20 mm (Krmiva Hulín, BOŠČ20) | Krmiva Hulín
Dostupné varianty
Obsahuje výber rybej múčky, mliečne zložky a veľmi obľúbenú kombináciu príchutí sliviek a cesnaku. Všetky tieto zložky majú špecifickú chuť…

Je tiež potrebné zohľadniť zvyšujúcu sa aktivitu bielych rýb, ktoré sú v každej vode inak zaťažené. Ak lovíte na "hladovej vode" s minimom dravcov, kde je biela ryba premnožená, je takmer pravidlom, že boilies "zazubí" rybu do 2 - 3 hodín. V lete to dokážu aj s veľmi odolnými a zatiahnutými boilies, ktoré inak vydržia v pohári vody 24 hodín!
 
Skúste teda doma hodiť naše boilies do pohára s vodou a skontrolujte, aký dlhý je teoretický čas rozpadu, aby ste mohli porovnať skutočnosť pri vode. Často budete prekvapení, čo dokážu drobné ryby urobiť s veľmi odolnou guľôčkou za polovicu pôvodného času! Predĺžte trvanlivosť boilies v tomto prípade silnejšou vrstvou obaľovacieho cesta, ktorá pridá boilies až 1 hodinu životnosti, kým ju ryby zjedia.
 
NÁŠ TIP!  Nekupujte si boilies do zásoby na celú sezónu. Aj keď vám vydržia, pri správnom skladovaní sa z nich vylúhujú účinné prchavé látky. Každá spracovaná a upravená surovina časom pomaly degraduje a stráca svoju príťažlivosť.
 
Odporúčam uchovávať boilies doma približne 4 - 5 mesiacov, aby si stále zachovalo všetky svoje pôvodné špecifické vlastnosti. Potom bude fungovať a dobre sa chytať vo vode! Mrazené boilies si dokáže dlhšie zachovať svoje pôvodné vlastnosti, ale aj tak približne po 10 - 12 mesiacoch začne strácať svoju atraktivitu. A ak nie je hermeticky uzavretý v mrazničke, vyčerpá sa oveľa skôr!

Kvalita pro ryby, cena pro lidi!