Tieto zmesi ponúkame pre tých, ktorí si chcú vyrobiť vlastné boilies doma a nechcú hľadať zložité ingrediencie, ktoré sa v maloobchodných predajniach ťažko hľadajú, a keď už, tak sú dosť drahé!

Naše zmesi boilies sú ideálne namleté na optimálnu veľkosť zŕn, premiešané a tým veľmi dobre homogenizované. Sú v nich aj špeciálne prísady do surovín, ktoré zlepšujú plasticitu ( tvárnosť ) cesta. Doma môžete pridať osvedčené, ďalšie prísady a najmä prírodné spojivo - vajcia.  Určiť počet potrebných vajíčok v zmesi boilies je dosť subjektívne...

pokračovat ve čtení >>

Rýchle info
Boilies mix - AMUR ŠPECIÁL - Prezreté ovocie + AMK
Dostupné varianty
Nová, úplne inovovaná receptúra jedného z našich najdlhšie predávaného boilies mixu. Obsahuje tepelne opracované suroviny so zastúpením…
Nejžádanější Rýchle info
Boilies mix - CALYPSO + AMK

Boilies mix - CALYPSO + AMK

Počet hviezdičiek je 5 z 5
Skladem
16,79 €
Dostupné varianty
Mnohodruhová, sypká zmes pre vlastnú výrobu boilies z nášho najpredávanejšieho radu Calypso, s cesnakom a prírodnou zmesou korenia a bylín …
Rýchle info
Boilies mix - FRANKFURTSKÁ KLOBÁSA s cesnakom + AMK

Boilies mix - FRANKFURTSKÁ KLOBÁSA s cesnakom + AMK

Počet hviezdičiek je 5 z 5
Skladem
15,88 €
Dostupné varianty
Bohatá a veľmi sýta kombinácia rôznych mäsových surovín, prírodného korenia a cesnaku, ako pri populárnej klobásovej zmesi, len s…
Rýchle info
Boilies mix - KRILL a OLIHEŇ + AMK

Boilies mix - KRILL a OLIHEŇ + AMK

Počet hviezdičiek je 5 z 5
Skladem
17,92 €
Dostupné varianty
Naša druhá najpredávanejšia zmes! Základom je krillová a olihňová múčka s ďalšími druhmi rybích i mäsových múčok v kombinácii s…
Rýchle info
Boilies Mix - MEFISTO + AMK - Losos s marhuľou

Boilies Mix - MEFISTO + AMK - Losos s marhuľou

Počet hviezdičiek je 4 z 5
Skladem
14,29 €
Dostupné varianty
Špecifická kombinácia sladkých extrudovaných surovín, sladkovodných rýb s lososovým proteínom a ovocným extraktom! Luxusná vôňa a chuť -…
Rýchle info
Boilies mix - MLIEČNA KUKURICA + AMK

Boilies mix - MLIEČNA KUKURICA + AMK

Počet hviezdičiek je 5 z 5
Skladem
14,06 €
Dostupné varianty
Veľmi účinný mix od jari do jesene. Zostavené z rôznych druhov kukuričných surovín, mliečnych produktov, prírodného cukru a rybích LT múčok…
Rýchle info
Boilies mix - MONSTER CRAB + AMK
Dostupné varianty
Mnohodruhová, sypká zmes pre vlastnú výrobu boilies + Aminokomplet v cene! Obsahuje výberové rybie múčky, mliečne proteíny a cukry,…
Rýchle info
Boilies mix - NATURÁL - Základná zmes

Boilies mix - NATURÁL - Základná zmes

Počet hviezdičiek je 5 z 5
Skladem
12,47 €
Dostupné varianty
Základná zmes pre domácu samovýrobu boilies, bez arómy a farieb. Pridáte len svoje obľúbené ingrediencie. Zostavené z rôznych druhov…
Rýchle info
Boilies mix - Pečeň + AMK

Boilies mix - Pečeň + AMK

Počet hviezdičiek je 5 z 5
Skladem
14,75 €
Dostupné varianty
Teraz novo aj s tekutou zložkou. Veľmi kvalitná zmes s vysokým podielom pečene, hydrolyzovaných proteínov a mliečnej bielkoviny.
Specialita Rýchle info
Boilies mix - PIKANTNÁ JAHODA + AMK

Boilies mix - PIKANTNÁ JAHODA + AMK

Počet hviezdičiek je 4 z 5
Skladem
16,56 €
Dostupné varianty
Zmes pre domácu samovýrobu. Pikantná jahodová príchuť s pozadím korenia, postavená na základe nášho dlhoročného bestselleru - zmesi Calypso…
Specialita Rýchle info
Boilies mix - PIKATNÝ KRILL + AMK - Speciální edice

Boilies mix - PIKATNÝ KRILL + AMK - Speciální edice

Počet hviezdičiek je 5 z 5
Skladem
17,92 €
Dostupné varianty
Perfektne vyladená kombinácia našej najúspešnejšej zmesi s ostro pálivou Chilli papričkou a Španielskym korením. Náš favorit na…
Rýchle info
Boilies mix - POMARANČ a CHILLI + AMK

Boilies mix - POMARANČ a CHILLI + AMK

Počet hviezdičiek je 5 z 5
Skladem
17,92 €
Dostupné varianty
Zmes pre domácu samovýrobu, z prvotriednych rybích múčok, mliečnych surovín, chilli papričiek a extraktu Magický pomaranč. Celoročná…
Rýchle info
Boilies mix - SLIVKA s cesnakom + AMK
Dostupné varianty
Obsahuje výberové rybie múčky, mliečne suroviny, a veľmi obľúbenú kombináciu arómy Slivky a Cesnaku. Všetky tieto suroviny majú špecifickú…
Rýchle info
Boilies mix - TIGRÍ ORECH + AMK
Dostupné varianty
Zmes zostavená z rôznych surovín pochádzajúcich z Tigriích orechov. Takmer rok testované našim závodným tímom aj testermi. Veľmi účinné od…
Rýchle info
Pop Up Mix Naturál

Pop Up Mix Naturál

Skladem
9,89 €
Dostupné varianty
Základná zmes na domácu výrobu plávajúceho boilies. Stačí pridať vajce, arómu, farbivo a konzervačnú látku. Hotový Pop Up nadnáša nástrahu,…

záleží, pretože každý rybár má iné požiadavky na rozpustnosť boilies a záleží aj na tom, čo sa ešte pridá - lepok ( glutén ), sušený vaječný bielok, arabská guma ( želatína ) atď., ktoré môžu zvýšiť výslednú pevnosť. Výroba boilies si preto vyžaduje aspoň určité skúsenosti s vlastnou výrobou.

Počet vajec v zmesi: Všeobecne sa odporúča pre chladné obdobie do teploty vody cca 14 °C, 3 - 5 ks / kg = vydrží viac ako 8 - 10 hodín. V teplom období, pri teplote nad 18 °C, 6 - 8 ks/kg, trvá približne 5 - 6 hodín alebo viac, ale to závisí najmä od množstva bielych rýb v oblasti. Ak chcete mať rozpustnosť v teplej vode ( 20 °C alebo viac ) nad 12 hodín, musíte pridať krupicovú múku a sušený vaječný bielok, bežné vajcia veľmi nepomáhajú. Takto uzavreté boilies však opäť znižujú účinok nástrahy a jej rýchlosť. Ako som už spomenul, na výrobu boilies naozaj potrebujete skúsenosti. Neočakávajte, že stačí pridať "pár vajec a trochu vody" a musí to fungovať. Cesto musí byť dokonale vymiesené, plastické a "had" sa musí dať ohnúť do tvaru "U" bez toho, aby sa zlomil. Ak sa guľky pri vaľkaní drobia, v cestíčku je určite málo vody a zvyčajne príliš veľa oleja. Olej je lepšie nepridávať vôbec, môže spôsobiť, že boilies pri sušení popraská.

Niekoľko tipov, ako na to: Hustotu cesta vždy regulujte vodou. Bez vody nebude cesto plastické a bude sa trhať. Buďte opatrní, veľmi riedke cesto sa môže pri varení vo vode rozpustiť. Príliš tenké cesto spoznáte podľa toho, že sa príliš lepí. Vložte boilies do úplne vriacej vody pri maximálnej teplote horáka tak, aby sa voda po vložení boilies začala variť čo najrýchlejšie! Preto dajte len primerané množstvo vody, aby sa príliš nezchladila, dlhý čas ohrievania na opätovné zovretie môže spôsobiť, že sa cesto roztopí. Nevkladajte boilies len tak do horúcej vody, ktorá nevrie, pretože sa opäť začnú rozpúšťať.  Keď začnú boilies plávať, varte ich ešte maximálne 1 - 2 minúty a potom ich vyberte z vody na sitko, aby sa scedili.

Najlepšou a najšetrnejšou možnosťou je však nepochybne varenie v pare, pri ktorom sa z cesta nevylúhujú žiadne zložky. Preto odporúčam a uprednostňujem túto metódu pred varením vo vode. Boilies s priemerom 16 mm varte v pare približne 13 minút, 20 mm približne 16 minút, 24 mm približne 20 minút. Nádoba musí byť zakrytá vekom, aby sa vytvorilo veľa pary, a teplota musí byť približne 95 - 100 °C. Ak zabudnete sledovať čas, nemusíte sa báť, dlhší čas varu v pare boilies neublíži. Ak je však cesto príliš riedke, guľky sa môžu začať lepiť na seba alebo sa dokonca rozpadnúť. Nedávajte príliš veľa boilies na seba, takže maximálne 2 - 4 vrstvy v závislosti od priemeru - čím väčšie boilies, tým menej vrstiev. V opačnom prípade by sa spodné vrstvy mohli deformovať.

Keďže každá z našich zmesí boilies je vyrobená z rôznych pomerov a typov zložiek, vyžaduje si aj iný pomer vody. Preto pridávajte menej vody a potom postupne pridávajte po troškách, kým cesto nebude husté, ale plastické a dobre tvárne. Pri väčšine zmesí by sa správne tuhé cesto nemalo príliš lepiť. Lepkavosť je znakom väčšieho množstva cukru, ktorý môžu niektoré druhy obsahovať, alebo ak si ho pridáte sami. Aby sa cesto príliš nelepilo, nechajte ho niekoľko hodín stáť - aj cez noc, alebo pridajte 5-10 % krupicovej múky (zriedenej vodou) a nechajte stáť. Prílišná lepivosť môže znamenať aj príliš riedke cesto. V tomto prípade zahustite cesto krupicovou múkou na požadovanú hustotu.

Dobrá rada:  Ak sa cesto na prvýkrát nepodarí a rozmočí sa, vzniknutú "kašu" nevyhadzujte, ale použite ju po vychladnutí na ďalšiu várku alebo na navlhčenie kŕmidiel, kŕmnych guliek atď. Vyhadzujete totiž veľmi kvalitné suroviny, ktoré neboli zničené, ale len tepelne spracované. Domnievajte sa, že var bol spôsobený inou chybou ako zložením zmesi.

Z 10 kg zmesi boilies získate po pridaní vajec a vody približne 13 - 14 kg hotového cesta.

Kvalita pro ryby, cena pro lidi!