A čo rozpustnosť boilies?

So zvyšujúcou sa teplotou vody sa zvyšuje rozpustnosť spojív a surovín v boiliesovom cestíčku. Takže od približne 15 °C sa boilies nastavené na "zimnú" vodu rozpúšťajú a mäknú oveľa rýchlejšie a od približne 23 °C je rozdiel viac ako dvojnásobný!  
Ale nielen to! ...

pokračovat ve čtení >>

Rýchle info
Boilies - JESETER - Black Halibut so syrom

Boilies - JESETER - Black Halibut so syrom

Počet hviezdičiek je 4 z 5
Skladem
5,38 €
Dostupné varianty
Špeciálne boilies na cielený lov jeseterov. Ale aj vynikajúce na lov trofejných kaprov! Obsahuje všetko, na čo jeseter veľmi dobre reaguje …

Je tiež potrebné zohľadniť zvyšujúcu sa aktivitu bielych rýb, ktoré sú v každej vode inak zaťažené. Ak lovíte na "hladovej vode" s minimom dravcov, kde je biela ryba premnožená, je takmer pravidlom, že boilies "zazubí" rybu do 2 - 3 hodín. V lete to dokážu aj s veľmi odolnými a zatiahnutými boilies, ktoré inak vydržia v pohári vody 24 hodín!
 
Skúste teda doma hodiť naše boilies do pohára s vodou a skontrolujte, aký dlhý je teoretický čas rozpadu, aby ste mohli porovnať skutočnosť pri vode. Často budete prekvapení, čo dokážu drobné ryby urobiť s veľmi odolnou guľôčkou za polovicu pôvodného času! Predĺžte trvanlivosť boilies v tomto prípade silnejšou vrstvou obaľovacieho cesta, ktorá pridá boilies až 1 hodinu životnosti, kým ju ryby zjedia.
 
NÁŠ TIP!  Nekupujte si boilies do zásoby na celú sezónu. Aj keď vám vydržia, pri správnom skladovaní sa z nich vylúhujú účinné prchavé látky. Každá spracovaná a upravená surovina časom pomaly degraduje a stráca svoju príťažlivosť.
 
Odporúčam uchovávať boilies doma približne 4 - 5 mesiacov, aby si stále zachovalo všetky svoje pôvodné špecifické vlastnosti. Potom bude fungovať a dobre sa chytať vo vode! Mrazené boilies si dokáže dlhšie zachovať svoje pôvodné vlastnosti, ale aj tak približne po 10 - 12 mesiacoch začne strácať svoju atraktivitu. A ak nie je hermeticky uzavretý v mrazničke, vyčerpá sa oveľa skôr!

Kvalita pro ryby, cena pro lidi!